Иде частичен локдаун

Общество
12:23 - 20 Януари 2022
7402
Иде частичен локдаун

Частичен локдаун се задава от понеделник, като се въвежда вечерен час и 50% ограничение на капацитета за заведенията и онлайн обучение за част от децата по места. Днес всеки щаб в страната ще заседава и ще вземат решение кога и какви мерки конкретно ще се въведат, обяви държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 

Столичното РЗИ предлага децата от 1-4 клас да останат присъствено заедно със съучениците от седми, девети и дванадесети клас. Останалите ще излязат в онлайн среда от понеделник, стана ясно от думите на Кунчев. Мярката би влязла в сила до настъпването на междусрочната ваканция. 

„Във връзка с динамичното развитие на ситуацията в някои области на страната- София, София- област, Пловдив, Благоевград, Перник, Стара Загора, където заболеваемостта е най-висока се обсъждат въвеждането на нови мерки”, обясни още Кунчев.

Във връзка с премахването на голяма част от противоепидемичните мерки във Великобритания доц. Ангел Кунчев коментира, че това може да се случи и у нас, когато заболеваемостта спадне и когато достигнем техните ваксинационни нива. "За това обаче е необходимо време”, добави той.