ИДЕЯ: Да се направи коалиция F-16

Евгений Михайлов предложи лакмус за евроатлантизъм, кове "Промяната" за блъфьора Румен Радев

Общество
19:10 - 22 Април 2023
6127
ИДЕЯ: Да се направи коалиция F-16

Бившият седесар Евгений Михайлов лансира нова идея за кабинет - вместо да се пънат шестте политически формации в Народното събрание за преговори и съюзи по линия на икономика, бюджети, еврозона, Шенген и борба със социалните неравенства, да се оформи коалиция на F-16.

Режисьорът визира сделките между България и САЩ за купуването на ескадрилата нови изтребители от 4++ поколение, за които страната ни по първия транш плати предварително цялата сума, а по втория - с неясен срок за изпълнение, оформи подобни клаузи.

Както е добре известно, само част от представителите на ПП-ДБ са "за" въпросните контракти със завода в Южна Каролина, като най-големият противник на авансовите преводи е съпредседателят на "Промяната" Асен Василев, докато от ГЕРБ системно насърчават купуването на техниката от САЩ за целите на ВВС.

Затова Михайлов предлага: 

"Да се направи коалиция F-16. От нея ще отпаднат една част от парламентарната група на ПП, включително Асен Василев, който гласува против". 

Румен Радев блъфира най-добре и го прави доста отдавна, заяви още той пред Нова телевизия. И се аргументира: 

„За мен е жалко да наблюдавам този водевил, който продължава 2 години. Президентът играе с белязани карти и с хора, които му подсказват ходовете. Смешни са ми тези хора, които сега му искат импийчмънт, а преди една година гласуваха за него”, обясни Михайлов.

По думите му „вече пети сезон гледаме тази сапунка”. „Не знам какво трябва да се случи – ПП-ДБ да станат първа политическа сила след седмия, осмия, деветия сезон? Вижда се, че рейтингът им пада, дори събрани заедно. Затова, ако има желание България да тръгне напред, нека се направи правителство с първия мандат”, уточни кинорежисьорът.