ИДИОТСКО: Пияни ли правят пътните маркировки?

10 км път между селата Добрина и Манастир е нашарен с осева линия по Пикасо

Топ
14:43 - 19 Януари 2021
4258
ИДИОТСКО: Пияни ли правят пътните маркировки?

Фрапиращо криволичеща пътна маркировка е положена между провадийските села Добрина и Манастир. Клипчета във фейсбук, на които се вижда абстрактната осева линия, предизвикаха шеговити коментари, показа днес БНТ.

Неправилно поставената маркировка била нарисувана точно след коледните празници, а работниците, допуснали грешката, са били глобени. Хората се шегуват, че може да не са били изтрезнели от Рождествената трапеза.

Пътната маркировка криволичи почти през цялото 10-километрово трасе между двете села. От фирмата изпълнител обясниха, че при полагането на нова маркировка предварително се поставят маркери, за да може линията да е права. Това условие не е спазено от екипа.

От репортажа се видя как работник, явно след като се  вдигнал шум, замазва с черна боя старата крива маркировка. На места тя се отклонявала с 40-50 см от новата - права. Затова пък след идването на БНТ вече друг гражданин с ъглошлайф стърже и замазаното с черно - за да не смущава водачите.

"Техническият ръководител е виновен, на първо място. Оттам нататък и самите работници, които са си понесли вече наказанията. Санкционирани са съответно. Няма как да не са санкционирани при такава работа. Получило се е неточкуване предварително, което е за оста на пътя, и затова се я изкривили маркировката", обясни Георги Гочев, управител на фирмата изпълнител на ремонта.
Сигнал за проблема е подаден и в община Провадия, която следи за изпълнението на ремонтните дейности на пътния участък между двете села.

"Веднага сигнализирахме на фирмата изпълнител да започнат да си отстраняват допуснатите грешки, да изправят осевата линия и да заличат старата, да я ликвидират", каза Пеньо Ганев, община Провадия.

"В момента се отстранява и черната боя, да може да остане само действащата хоризонтална маркировка", каза Пеньо Ганев. От фирмата изпълнител обещаха, че до две седмици неправилно положената пътна маркировка ще е коригирана по цялото трасе между двете села. Шофьори, които всеки ден минават оттук, също изразиха възмущението си от некачествената работа.

Освен полагане на нова осева линия ремонтът на пътя между селата Добрина и Манастир включва още изкърпване на дупките и почистване на банкетите. Пътният участък се ремонтира със средства от бюджета на община Провадия. Общата цена не се съобщава.