Идиотско! След спор в кафене убиха бивш австрийски национал

Волкан Караман е бил застрелян като куче от приятеля си

Топ
13:31 - 09 Февруари 2023
2044
Идиотско! След спор в кафене убиха бивш австрийски национал

Бившият австрийски национал Волкан Караман е бил убит в сряда насред улица във Виена след спор в кафене. Той влязъл в словесен конфликт с приятел в заведение, след което излезли на улицата.

Мъжът извадил пистолет и го прострелял в главата. Когато застрелял Караман, мъжът се самоубил. Около безжизнените тела, лежащи в локви кръв, се събраха шокирани граждани, които минаваха покрай това зловещо престъпление, извършено посред бял ден.

През 90-те Караман е смятан за голямата надежда на австрийския футбол. Започва професионалната си кариера във Фейенорд Ротердам на 17-годишна възраст, а през 1998 г. е трансфериран в Екселсиор Ротердам, също в холандската Ередивизи, където играе за три сезона.

След два успешни сезона за Пашинг в австрийската Бундеслига, Кахраман беше поканен в австрийския национален отбор, за който изигра три мача през 2002 г. Той се пенсионира през 2010 г. след няколко години игра в по-ниските нива на австрийския футбол. Роден е във Виена в семейство на турски имигранти, а през 2017 г. бе кандидат на Австрийската народна партия на парламентарните избори, но не бе избран.