Идва есен, но лятото остава

Хладно утро в неделя, но с високи температури през деня, на морето е ветровито

Актуални новини
08:03 - 20 Септември 2020
4311
Идва есен, но лятото остава

Неделният ден започна с ниски минимални температури - между 5 и 12 градуса в различните чати на страната. През деня ще преобладава слънчево време. Увеличения на облачността ще има над източните райони. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27° в повечето райони.

На морския бряг ще бъде предимно слънчево, но ветровито с умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 22° до 24°. Температурата на морската вода е 25°-26°. За късните отпускари морето остава неспокойно с височина на вълните между метър и два метра, по-видими на юг. Вълнението на морето ще бъде 3 бала. Обявен е жълт предупредителен код за южното крайбрежие за усилване на морското вълнение.

Снимка: БНТ

Лятото обаче непрекъснато ще напомня за себе си през първата есенна седмица, която започва утре. Във вторник, 22 септември, настъпва астрономическата есен.

В първата половина на настъпващата седмица температурите ще се движат нагоре. В края на седмицата обаче в Средиземноморието ще се заформи зона с ниско атмосферно налягане, която ще се движи на изток. С нея в последните 3-4 дни на месеца ще се усили вятърът, температурите ще паднат и ще превали есенно.

Снимка: Нова телевизия