Игуани нападат Флорида

Спират тока и падат върху хората

Мистика
10:58 - 02 Септември 2024
608
Игуани нападат Флорида

Жителите на курортния град Палм Бийч във Флорида са разтревожени от нашествието на огромни игуани. Тези влечуги се превръщат в реална заплаха за живота и спокойствието на местните жители, съобщава Дейли Стар.

„Зелените гущери“, както ги наричат ​​местните, вече са причинили 16 прекъсвания на тока в района. Те прегризват жици, унищожават градини, подкопават бреговете на реки и езера, причинявайки ерозия на почвата. Игуаните влизат в басейни и тоалетни, плашат хората. Техните ухапвания могат да бъдат болезнени и освен това са носители на опасни заболявания, включително салмонелоза.

През нощта, когато температурата на въздуха спадне, игуаните разхлабват хватката си и се катерят по дърветата. Но това създава друг проблем - те падат върху главите на хората. Биолози казват, че голям гущер, падащ от високо, може да причини сериозни наранявания.

Популацията на игуаните във Флорида расте бързо и местните власти предупреждават за особено внимание и бдителност при среща с влечугите. Жителите на щата са съветвани да не хранят игуани, да не ги приближават и да се съобщава за всяка появила се игуана в жилищни райони. Предприемат се мерки за борба с нашествието от игуани, но все още не е известно колко са ефективни.