IKEA разпродава всичко в Русия до 15 август

Магазините ще останат затворени и ще работят само за издаване на предварително направени поръчки

Новини
14:40 - 09 Август 2022
2329
IKEA разпродава всичко в Русия до 15 август

Разпродажбата на мебели IKEA, която по-рано обяви съкращаване на бизнеса си в Русия, ще приключи на 15 август в 20:00 часа московско време.

„На 15 август 2022 г. в 20:00 часа московско време приключва онлайн продажбата на продукти на IKEA за купувачи и на дребно, и на едро. Магазините на IKEA ще останат затворени и ще работят само за издаване на предварително направени поръчки, както и връщане и замяна на стоки“ се казва в съобщение на сайта на шведския търговец на дребно.

Поръчките, направени преди края на разпродажбата, ще бъдат обработени и доставени „през август и септември във времето, договорено при поръчка“.

След началото на руската офанзива в Украйна, IKEA затвори магазини в Русия и спря доставките. През юни компанията обяви, че ще намали мащаба на бизнеса си в страната: ще съкрати част от служителите и ще намери нови собственици за своите заводи в Ленинградска, Кировска и Новгородска области.

Източник на Forbes в компанията отбеляза, че IKEA "не вижда начин да възобнови продажбите" в Русия.

На 5 юли IKEA стартира на уебсайта си разпродажба на домакински стоки, останали в руските ѝ складове. Потребителите почти веднага започнаха да се оплакват от неуспехи в онлайн магазина: възникнаха проблеми, когато се опитаха да влязат в акаунта си и да запълнят кошницата си.

Вечерта на 7 юли онлайн продажбата на уебсайта се възобнови, но купувачите се натъкнаха на претоварване на сайта. На следващия ден компанията обяви, че продажбите ще бъдат отворени "след уикенда" на 11 юли, но този ден уебсайтът на търговеца не беше достъпен за клиентите. На 18 юли се появи съобщение, че времето за онлайн пазаруване е ограничено до 10-15 минути.

Сега на уебсайта на IKEA трябва да чакате на опашка, за да направите поръчка. „Времето за изчакване може да отнеме от няколко минути до повече от час. Не опреснявайте страницата, за да запазите мястото си в опашката“, пише на първата страница.