Икер Касияс покосен от инфаркт

37-годишният испански вратар засега е прескочил трапа

По света
18:11 - 01 Май 2019
2032
Икер Касияс покосен от инфаркт

Един от най-добрите испански вратари в последните години – Икер Касияс, шокиращо е бил покосен от инфаркт. Бившият страж на колоса Реал Мадрид, който в момента пази на вратата на Порто, се е почувствал зле след днешната тренировка на отбора си, съобщават португалските медии.

37-годишният Касияс веднага е бил откаран в болница, където лекарите са успели да стабилизират състоянието му с лека операция. Футболистът е прескочил трапа и в момента няма опасност за живота му, твърдят още португалските спортни сайтове.

Касияс няма да играе повече през този сезон, а нищо чудно да получи лекарска забрана да играе футбол. Неговият тим Порто води оспорвана надпревара с Бенфика за титлата в Португалия, като три кръга преди края изостава с две точки.

Наскоро Порто поднови договора на Касияс до 2021 г., който пристигна в клуба преди четири години. Той е част от отбора, с който Испания спечели световното първенство през 2010 г., както и европейските през 2008 и 2010 г. Рекордьор по участия с националната фланелка - 167 мача.

Освен това държи рекорда за дълголетие в Шампионската лига, като през есента записа мач в 20-ия си сезон. С Реал има три трофея от най-престижния клубен турнир.