Il Volo оставиха сърцата си в България (СНИМКИ+ВИДЕО)

Чаровното италианско трио флиртува с публиката, възторжени деца и баби "летяха" с Джанлука, Пиеро и Иняцио в Пловдив и София

Нещо за четене
17:47 - 15 Юли 2022
10695
Il Volo оставиха сърцата си в България (СНИМКИ+ВИДЕО)

Със сигурност младите и темпераментни чаровници от италианското трио Il Volo са имали много емоционални концерти в 11-годишната си възходяща кариера, но концертът, който изнесоха пред българската публика на стадион "Юнак" в София на 14 юли дълго ще се помни не само от талантливите певци от Ботуша, но и от многобройните им фенове у нас. Прекрасните певци от Il Volo Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Бошето в две поредни вечери очароваха столичния стадион "Юнак" с музиката на Енио Мориконе и най-доброто от целия си репертоар, а в началото на седмицата изнесоха и концерт на Античния театър в Пловдив.

Последният им концерт у нас обаче се превърна във вълшебен полет (Il Volo означава „Полетът“), в ураган от емоции, обхванал както изпадналата в екстаз публика, така и самите музиканти. Джанлука, Пиеро и Иняцио бяха безкрайно щастливи, че с изпълненията си накараха публиката да стане от столовете си и не само да пее, но и да танцува заедно с тях.

Заклети почитатели на триото, които са присъствали на много техни концерти в Италия, по света и на всичките им гостувания в България, споделиха пред Lupa.bg, че през последните години талантливите момчета не са правили подобен жест към публиката - да излязат за четвърти бис на сцената, дори след като концертът се смята за приключил и те вече бяха махнали елегантните си сака и бяха готови да се преоблекат след двучасовия емоционален концерт.

Възторжените овации на зрителите, фактът, че те бяха обградили сцената с рози и слънчогледи като подарък за великолепното трио накара темпераментните италианци да подарят четвърти бис на почитателите си, да раздадат автографи на най-запалените им фенове и дълго да махат от сцената и накрая щастливи да обещаят, че скоро отново ще се върнат в България. И със сигурност ще го направят, защото частица от сърцата им наистина остана у нас.

Фенки на Джанлука, Пиеро и Иняцио от всякакви възрасти се надпреварваха да се снимат с тримата певци, които искрено се радваха на близкия контакт с публиката, дори когато пееха. Италианците слизаха сред хората пред сцената, вървяха по пътеките между трибуните и се прегръщаха и снимаха с онези, които имаха късмет да са наблизо. 

В Пловдив Il Volo пяха под съпровода на симфониците на Пловдивската опера, а в София – със Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на маестро Славил Димитров.

Музиката на големия композитор Енио Мориконе от прочутите уестърни от 60-те, италианските кино емблеми „Малена”, „Ново кино Парадизо”, се примесваха с най-класическите и любими на публиката Il Mondo, Nessun Dorma, Te voglio bene assai на Лучо Дала, арии от Турандот и Caruso.

Новото при тримата музиканти са соловите изпълнения, представящи различните им характери. Пиеро Бароне екзалтира публиката с емблемата E Lucevan Le stelle, Джанлука я покори с Your Song на Елтън Джон и Can’t Help Falling in Love на Елвис Пресли, а Иняцио заложи на Селин Дион. Малката Вая пък слуша чаровния Джанлука в прегръдките му по време на трите концерта в България.

Градусът на емоциите се вдигаше с всяка изминала минута. Публиката не спя да пее и по време на емблематичната песен на Том Джоунс Delilah, на My Way на Франк Синатра, изпълнена от Пиеро и Джанлука, на Hallelujah на великия канадски поет и изпълнител Ленард Коен, изпята от Джанлука и Иняцио.

Огненият темперамент и великолепното чувство за хумор на Джанлука, Иняцио и Пиеро плени публиката. Тримата преминаваха с лекота от италиански на английски и показаха, че знаят и няколко български думи, които с кеф повтаряха от сцената: "Дами и господа", "Благодаря" и "Още". Тримата се шегуваха помежду си, на моменти се надпяваха, кокетничеха, търсеха постоянен контакт с хората и всяко тяхно действие бе флирт с близо 4000 фенове по трибуните.

Наред със закачките обаче прозвучаха оперни класики, изпълнени с много стил, за което допринесе и симфоничният оркестър. Тримата чаровни италианци ни зарадваха с класически арии Nessun Dorma от "Турандот" на Пучини, E Lucean le Stelle - соло на Пиеро от опера "Тоска"; La Donna e Mobile - Пиеро и Иняцио от "Риголето" на Верди.

Под бурни аплодисменти се сбогуваха с публиката, изправена на крака с Volare, O`Sole Mio и Libiamo ne'lieti calici от "Травиата" на Верди. 

"Il VOLO SINGS MORRICONE AND MORE” е последният проект на най-прочутото в света италианско трио, посветен на филмовата музика на Енио Мориконе. Това е емоционално пътешествие през изкуството и музиката на един от най-великите композитори на 20-ти век, за което Пиеро Бароне, Иняцио Боскето и Джанлука Джинобле работиха в знак на почит към Маестрото, една година след смъртта му, и с подкрепата на неговото семейство.

След първия им концерт с музиката на Мориконе през лятото на миналата година в Арена ди Верона "Il Volo" бяха отличени със специална награда на 78-ия Филмов фестивал във Венеция. 

Il Volo са най-известното в света италианско класическо трио от новото поколение. За своята 11-годишна кариера, макар и още на по 26 години, благодарение на своята страст и отдаденост на музиката, те изкачиха световните класации, разнасяйки италинското Bel Canto по целия свят. 

Аплодирани са от милиони почитатели - от Европа до Америка, Япония и Австралия. Пяли са на най-големите сцени в компанията на знаменити музиканти и притежават златни и платинени албуми.

Техни ментори са тримата тенори, а един от известните им фенове е самият папа Франциск, който ги кани да участват в негови събития.

Il Volo идват за трети път в България по покана на продуцентска компания BG Sound Stage. От всеки концерт на италианското трио у нас личи, че българската публика има специално отношение и ги обожава по специален начин.  

"Начинът, по който вие, българите ни посрещате, е невероятен. Публиката има толкова топло отношение към нас, виждаме усмивките им от сцената и това е прекрасно. За нас е чест да споделяме музиката си с вас", споделят Il Volo. 

Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето са от малки градчета в различни части на Италия. Пиеро и Иняцио са сицилианци по произход. Иняцио е израснал в Марсала, а Пиеро е роден в гр. Наро, провинция Агридженто. Джанлука пък живее като дете в Монтепагано, малко село на хълмовете край Розето дел Абруци. И тримата не растат в музикални семейства, но затова пък пеят от 3-годишни. От деца участват в музикални фестивали в регионите си.

Иняцио Боскето е мечтал да стане ветеринар, Джанлука – архитект. Но както всички музиканти, започнали кариера като деца, на по 14 години, не са ходили в университет, а се посвещават на музиката. Винаги са на път, нямат почивни дни и техният живот е на сцената.

„Когато се качваме на сцената, там е нашият свят, там е домът ни”, казват чаровниците от триото.

За първия им концерт в New York's Radio City Music Hall през 2013 г. първите 1600 места се разпродават за 8 часа, а целият концерт - за няколко дни. Той слага началото на голямо турне с 50 разпродадени концерта в САЩ, Канада, Централна и Южна Америка и утвърждава Il Volo като световни звезди на поп-операта.

"Grazie, ragazzi, чакаме ви отново!" можем да кажем в знак на благодарност на Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Бошето, които оставиха в България частица от средиземноморския си темперамент и сърдечност. 

Снимки: СВЕТЛОМИР СТОЯНОВ

Може да се насладите и на видеа от концерта на Il Volo в София на 14 юли, публикувани във фейсбук страницата Il Volo Orgoglio Italiano