Илиан Илиев преди мача в Белфаст: Дано утре не сме на "Титаник"

Селекционерът даде пресконференция в навечерието на двубоя със Северна Ирландия

Топ
21:43 - 14 Октомври 2024
7561
Илиан Илиев преди мача в Белфаст: Дано утре не сме на "Титаник"

Селекционерът на България Илиан Илиев говори на пресконференци преди утрешното гостуване срещу Северна Ирландия в Лигата на нациите. Футболистите му не успяха да победят Люксембург преди два дни в Пловдив, завършвайки 0:0, като ще се опитат да вземат трите точки срещу съперник, над когото вече се надделявали.

Нашите надвиха островитяните с 1:0 във втория си мач от изданието на турнира, а след три мача са втори в класирането с 5 точки, колкото има и лидера Беларус. Северноирландците са с 4, докато Люксембург е на дъното с 1.

Илиан Илиев направи интересно историческо сравнение, намесвайки кораба "Титаник", който е построен в Белфаст, а след това удря айсберг и потъва по време на прекосяването на Атлантическия океан. Треньорът ни изрази надежда, че нашите няма да имат сходна съдба утре вечер.

"Мачът започва 0:0, после не знаем какво ще се случи. Нямаме мач с паркиран автобус, това е мач, в който всичко може да се случи. Дано утре не сме на "Титаник", каза наставникът на варненския Черно море.

"Северна Ирландия е отбор, който се подмладява. Процесите им вървят добре, имат добро поколение, имат скорост, трябва да отговорим на това предизвикателство. Групата ни е много завързана, за да броим точките. Една загуба може да те свали, а победа да те изстреля на челото. Близо сме в класирането, това е важен мач. Най-важното е отборът да придобие някакво самочувствие и стил, половината от тези равни мачове ако бяхме победили, а другите - загубили, щях да съм повече доволен. Тези равенства не ни дават задоволство, нужни са ни победи", заяви още той.

Също така добави, че контузеният Илия Груев-младши липсва много на отбора, но от щаба имат идея как да се справят с това.

"Трябва да отговорим на агресията на Северна Ирландия, да свалим топката, не може непрекъснато да се отбраняваме. Фактът е, че от медицинския щаб на Левски казаха, че Кристиан Димитров е контузен и трябва да вярваме. Знаем стила на Северна Ирландия, трябва да отговорим, но и трябва да се опитаме да задържим топката", обобщи Илиев.