Илиан иронизира: Явно Станислав Тодоров разбира повече от хората в Шампионска лига

ВАР се използва по различен начин за различните отбори, твърди треньорът на Черно море

Спорт
17:50 - 10 Март 2023
4331
Илиан иронизира: Явно Станислав Тодоров разбира повече от хората в Шампионска лига

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира отменената дузпа на „моряците“ в последния мач срещу Ботев Пловдив и решението на съдията на ВАР Станислав Тодоров.

Черно море вчера излезе с позиция по темата.

"Аз не искам да се ангажирам конкретно с мен. Клубът излезе с правилна позиция. Мисля, че всичко, което е написано е правилно. Трябва веднъж завинаги да се изясни начина, по който се използва ВАР в нашите български условия и начина на употреба и използване от различни съдии по различен начин.

Аз не си спомням някой в България да е отменил дузпа. Ивайло Стоянов му се случи на един мач Арда – Славия и сега виждате къде е. Другият случай ни отмениха една дузпа с ЦСКА. Сега, това, което е абсурдно. Видяхте на другия ден ситуацията в Шампионска лига на Челси.

На 90% идентична ситуация се отсъди по различен начин и то с абсолютна убеденост на Станислав Тодоров, че той разбира повече нещата от хората, които са в Шампионска лига. Тези неща са притеснителни. Не съм сигурен, че същият съдия на ВАР на едни други стадиони ще направи същото нещо.

Знам, че в разбора на кръга на съдиите е казал, че решението на Станислав Тодоров е правилно. Значи решението на хората в Шампионска лига е грешно. Изглежда тук в България се учим грешно. Или за всеки отбор аршините са различни. ВАР се използва по различен начин за различните отбори.