Илиана Кирилова: Нотариуса е заплашвал и двама градски прокурори

Други от групата му също са отправяли закани, обясни магистратът

Топ
14:17 - 08 Февруари 2024
2755
Илиана Кирилова: Нотариуса е заплашвал и двама градски прокурори

Колегите, работили по досъдебното производство срещу Мартин Божанов, са били заплашвани. Информацията е получена от службите. Тя е с гриф секретно. Източник на заплахите към прокурорите са членове на организираната престъпна група, включително и Божанов. Това обясни градският прокурор на София Илиана Кирилова. 

По думите й МВР работи по различни версии за убийството на Божанов. "Възможно е да има връзка с разследваната престъпна група. Но мога да ви уверя, че СГП ще работи само по факти и обстоятелства, които ги има в делото, които трябва да бъдат доказани по реда на НПК, и всякакви опити за спекулации с имена на политици и други граждани няма да се отразяват на нашата работа", увери пред 24 часа магистратът.

Тя посочи, че се разследва частния клуб на Нотариуса: "Изследва се кога е създаден този клуб, чия собственост е, докога е функционирал, каква е била целта на посещението, кои са били посетителите. Установяваме и дали е заплащана консумацията, какъв е бил оборотът. Това става, като отправим запитвания към компетентни органи, които се занимават с приходи. Дали само магистрати, които са били от закритите специализирана прокуратурата и специализирания съд, не мога да отговоря, защото е в процес на изследване. Житейски би могло някой да е имал карта и да е посещавал клуба, но да не е бил магистрат".