Илиана Раева и федерацията по борба си правят майтап с какадуто Лечков

Спорт
13:29 - 19 Октомври 2023
5201
Илиана Раева и федерацията по борба си правят майтап с какадуто Лечков

Българската федерация по борба коментира иронично думите на вицепрезидента на Българския футболен съюз Йордан Лечков, който във вчерашното си интервю за Дарик заяви, че спортове като борбата, волейболът и художествената гимнастика нямат успехи в последните години.

От федерацията по борба отговориха по следния начин на Лечков: "Когато български борец загуби от представител на Гибралтар, ще поканим всички разбирачи, в частност г-н Лечков, да дойдат и закрият българската борба".

Шефът на родната художествена гимнастика и съпруга на Наско Сираков - Илиана Раева, също взе отношение по темата с изказването на Лечков, който преди време беше наречен от Венцеслив Стефанов "какаду".

"Възмутени журналисти и хора свързани с художествената гимнастика коментират думите на Данчо Лечков, които е казал за спорта, който ръководя.

Обадих му се да го попитам наистина ли е казал това, което Криси Иванова е написала. Данчо отрече. След това видях един откъс качен във фейсбук, който публикувам.

Казал го е...

В разговора ни Данчо ми каза, че ако трябва публично ще се извини за художествената гимнастика. Няма нужда. Аз вярвам, че Данчо се объркал. Наистина му вярвам! Знам, че се е объркал и е искал друго да каже. Просто е твърде неуместно обаче да сравняваш точно в този момент футбола с другите спортове.

Друг е въпросът, че човек трябва да е по-внимателен, когато говори за факти. А още по-друг е въпросът, как водещият си мълчи и изобщо ни дума, ни стон за неточните факти. Не само за художествената гимнастика, ами и за борбата.

Може би ако Томислав го беше апострофирал, Данчо щеше да уточни, че се е объркал.

А лекичко само, на прима виста, ще припомня от времето, от което ръководя спорта ни (11 години), какви успехи имаме:

- олимпийска титла,

- бронзов олимпийски медал

- две абсолютни световни титли,

- световни и европейски златни медали,

- световна отборна титла за жени и девойки,

- европейска абсолютна титла на Боряна Калейн,

- над 15 спечелени световни купи…

Аз помня Данчо футболиста, с незабравимия гол срещу Германия в САЩ’94 и винаги ще го обичам. Сигурна съм, че грешката му е неволна.

Но в същото време, за мен няма по-ужасно и обидно нещо от това да сравнят БФХГ със сегашния БФС".