Илиана Раева: Притеснена съм след такъв голям успех

Спорт
12:15 - 27 Май 2024
12505
Илиана Раева: Притеснена съм след такъв голям успех

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че е много притеснена след като грациите ни обраха титлите в многобоя на Европейското първенство в Будапеща. Раева сподели, че сега ще бъде два пъти по-строга и ще изисква два пъти повече от момичетата и треньорите им.

"Много сме щастливи. Това беше голям успех. Ако кажа, че не сме го очаквали ще излъжа, но, ако кажа, че сме го очаквали толкова голям, пак няма да е истина. Нашите съперници са много силни. Положихме огромен труд. Успяха да се мобилизират момичетата и съм много щастлива. Много е важно в никъв случай това не трябва да успокоява нито състезатели, нито треньори.

Олимпиадата е съвсем различно състезание. Сигурна съм, че съперниците ни ще вземат много сериозни мерки. Трябва и ние да го направим. Конкуренцията не спи. Тя е много силна и ще бъде много тежка Олимпиада. Израел най-големите ни съперници, Испания, Кипър, всички додоха и ни казаха, че сме свършили изключителна работа и сме много силни", започна Раева.

"Президентът беше много горд, той и посланикът ни в Будапеща бяха в залата. Бяха много щастливи, разбира се. Господин Радев награди Боряна Калейн със златния медал."

"Аз съм много притеснена след такъв голям успех. Това, което мога да им кажа е, че ще бъда два пъти по-строга и ще изисквам два пъти повече. Има неща, които трябва да пипнем, неща, на които да обърнем сериозно внимание. Ще има малки промени по съчетанията. Аз лично съм притеснена повече от този успех, отколкото съм щастлива", разкри Раева.

"Момичетата работят спокойно. Имаме много тежки съчетания, с огромен риск, с голяма трудност. Момичетата трябва да са машини, за да ги изиграят", каза още тя.