Илиян Василев: Гълъба лъже като разпран. Тотал щета...

Твърдението на служебния премиер, че държавата се превърнала в енергиен център на Европа - това си е за психиатър

Общество
13:54 - 04 Август 2023
10266
Илиян Василев: Гълъба лъже като разпран. Тотал щета...

Гълъбът плещи откровени лъжи - те били довършили интерконектора с Гърция, който до тях не бил нищо!? Трябва да си пълен идиот за да говориш подобни глупости - интерконекторът бе в заключителна фаза и трябваше да завърши до края на месец септември, но идването на юнакът Росен Христов начело на енергетика постави проекта на ръба, тъй като от идването му на власт на 2 август, той започна с блокиране на работата и решения, опити за смяна на българския мениджмънт, направо обструкции. Това коментира бившият ни посланик в Москва Илиян Василев.
 
Чак като видя, че няма да стане след 20 дни, би отбой и остави хората да си довършат работата. Тук минусът на кабинета е много по-голям от плюса /това, че оставиха хората да си довършат работата/ - и по-добре да мълчат.

Твърдението на Гълъба, че държавата се превърнала в енергиен център на Европа - това си е за психиатър, следващата стъпка е Радев да се обяви за Наполеон. Договорът на Булгаргаз с Боташ е част от договорката на Радев с Ердоган за пране на руски газ в Турция, и транзита му през България. Договорът е абсурден, сключен тайно, без никакви анализи на рискове и ползи и най-важното потенциално корупционен.

 Това което направи Георги Първанов милионер - енергийният шлем - АЕЦ Белене, предоговарянето на договора за природен газ, Южен поток и нефтопровода Бургас-Александруполис, сега беше разиграно за да направи служебните юнаци също милионери - именно през договора с Боташ. Тотал щета.