Илияна Раева: Подготвяме нови съчетания за Олимпиадата

Президентът на БФХГ коментира и проблемите във футболен клуб Левски

Актуални новини
17:52 - 27 Декември 2023
3352
Илияна Раева: Подготвяме нови съчетания за Олимпиадата

Президентът на Българска федерация художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева разкри, че националките са в трескава подготовка за олимпийските игри в Париж догодина и подготвят нови съчетания. "Подготвяме нови съчетания. Но освен това работим и за психологическата подготовка на състезателките, защото те са още деца. Не бягаме от тази трудностите, а се опитваме да ги усъвършенстваме", каза Раева в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

Тя посочи, че има проблеми с материалната база, която била под всякаква критика. Затова се налагала грациите да ходят на лагери.

"Като президент на федерацията с всички министри съм работила без проблем. Пари да се прави спорт на високо ниво не се намират лесно. Материалната база е под всякаква критика. Ходим на лагери, които министерството осигурява. Още Бойко Борисов поиска да се отпуснат пари да разширим залата на "Раковски". Това беше преди шест години. Веднъж от безсилие се разплаках в кабинета на един министър. Сега се работи. Теренът е на МВР и за първи път министър работи по този начин и се надявам да направим тази зала. Момичетата заслужават", добави Раева.

Президентът на БФХГ коментира и проблемите във футболен клуб Левски като съпруга на мажоритарния собственик на "синия" клуб Наско Сираков. "Футболът не е трудна тема в нашето семейство. Левски преминава през изключително тежък период, но това е закономерно заради управлението на клуба през последните 12 години. Левски и футболът са специални за моето семейство. Постигнали сме най-големите си резултати в Левски. Наско е отдал живота си да спаси клуба. Всяко едно велико дело, е съпътствано с трудности. Левски е много специална тема - хубава, любима тема", заяви Раева.

"Наско ще се раздели с акциите, когато е сигурен и спокоен, че ще отиват на място, което е добро за Левски. Всичко, което е казал до този момент, а той направи и много точно Коледно обръщение до левскарите, е истината и верният път за клуба. Трябва да го пазят, защото той наистина е много специален за Левски", добави президентът на федерацията по художествена гимнастика.