Илияна Йотова чете на ученици приказки от Каралийчев

Вицепрезидентът гостува в село Априлово по време на Похода на книгите

Култура
16:13 - 17 Април 2024
2889
Илияна Йотова чете на ученици приказки от Каралийчев

Вицепрезидентът и патрон на „Походът на книгите“ - г-жа Илияна Йотова днес посети ОБУ “Св. Св. Кирил и Методий” в с. Априлово, община Горна Малина.

“Днес избрах да ви чета приказки от писател, който цял живот е писал книги за деца. Всички ние сме израснали с тях. За мен тази покана беше важна, защото приказки като тези ме връщат към моето детство”, сподели г-жа Йотова пред учениците.

Вицепрезидентът избра да чете на децата от с. Априлово приказки от книгата “Приказен свят” на Ангел Каралийчев.

Йотова бе посрещната от г-жа Петя Господинова - зам.-председател на УС на Асоциация “Българска книга”, г-жа Венета Таскова - директор на ОБУ “Св. Св. Кирил и Методий”, учители и ученици.

„Походът на книгите“ продължава и през следващите дни с посещения на различни известни личности като Китодар Тодоров, Мария Силвестър, Надежда Георгиева и други, които ще четат своите любими книги на деца из цялата страна.

Инициативата се провежда за 13-а година от Асоциация „Българска книга“ и цели да превърне четенето сред подрастващите в неразделна част от тяхното ежедневие. Тази година в рамките на Похода стартира и национална кампания “Четяща класна стая“, част от проекта „Книги и знание“ по програма „Създаване“ на Национален фонд „Култура“ – инициатива, която цели да насърчи четенето сред децата всеки ден в училище,  чрез 15-минутно четене на ден, съчетано с дейности, вдъхновяващи творческата изявя и самоинициатива.