Илияна Йотова дундурка внучето в Президентството

Вицето на Радев разхожда бебето без охрана от НСО

Политика
16:11 - 01 Март 2024
5518
Илияна Йотова дундурка внучето в Президентството

Грижовна и всеотдайна баба е Илияна Йотова въпреки натовареното си ежедневие. Вицето на Румен Радев до такава степен е вманиачена по малкия Максим, че настоявала да й го водят на "Дондуков".

Първородният внук на рижавата фурия след броени седмици ще стане на 1 годинка, но вече навестявал баба си на работното ѝ място. А Йотова излизала от кабинета си, за да разходи за кратко бебето заедно със снаха си Кристиана. Двете дами правели обиколки из централните софийски улички .

Вицепрезидентката не викала гард на НСО със себе си по време на разходките с внучето, за да не се набиват излишно на очи, макар по закон да ѝ се полага денонощна охрана.

Максим е плод на любовта между сина ѝ Марин и снахата Кристиана, които са заедно от дълги години, но се ожениха на тузарска сватба в Правец през есента на 2020 г. Първородният внук на Йотова проплака през миналия март. Трепетната подготовка на първия му рожден ден вече течала усилено. По всяка вероятност партито ще бъде отново внушително и разточително, досущ като тези за кръщенето, погачата и изписването на Максим.

Максим се учи какво е да управляваш

През лятото внучето на вицепрезидентката стана християнче, а кръщението му в софийския катедрален храм „Света Неделя“ бе отпразнувано от десетки специални гости в елитен столичен 5-звезден хотел. Празненството приличаше на сватба и струваше хиляди левове. След появата му на бял свят пък Йотови вдигнаха за здравето на новия член на фамилията шеметен банкет в скъпарския ресторант на Кирил Домусчиев в столицата, пише "Ретро".

Синът на Йотова е завършил финанси в престижния университет „Уестминстър“ в Англия и от няколко години работи като мениджър в един от големите клонове на столична банка, където получавал солидна заплата. Половинката му Кристиана в момента е в майчинство, но преди това не е споделяла публично с какво се занимава. Единственото, което се знае за нея, е, че е учила в НБУ. Те живеят в свое собствено жилище отдавна, но често гостуват на гордите баба и дядо.