Илияна Йотова хапе: Само Борисов и една астроложка не харесаха датата за изборите

Политика
19:00 - 19 Януари 2021
5658
Илияна Йотова хапе: Само Борисов и една астроложка не харесаха датата за изборите

Вицепрезидентът Илияна Йотова не спести критиките си срещу управляващото мнозинство и мнението, изразено от него, срещу датата 4 април за ден за парламентарен вот. "Всъщност само Бойко Борисов и една астроложка не я харесаха", смъмри бившата говорителка на БНТ премиера в ефира на обществената медия. 

Вицето на Румен Радев коментира някои от ходовете на ГЕРБ така: "Беше направен много нелеп опит да бъде внесен проект за нова Конституция. Мога да нарека това дори гавра. Начинът, по който управляващото мнозинство подходи, беше обиден. След изборите ще има едно стабилно правителство, което ще може да се заеме с промяната в основния закон. Ролята на президента ще бъде много голяма. Трябва да се направят разумни консултации. Сигурна съм, че ще има и компромиси", разясни Йотова.

"България има нужда от едно стабилно правителство, ползваща се със широка обществена подкрепа. 2021 г. трябва да е годината на възстановяването на българската държава", категоричен е вицепрезидентът, с което намекна за изненадващи потенциални коалиции. 

Йотова призна, че президентството няма пресечни точки с изпълнителната власт. „Типът продуктово позициониране в политиката вече отмина. Ние с президента сме съгласни с хората, които искат да участват в политиката“, подчерта тя.

„Имаме нужда от промяна и няма връщане назад“, отсече тя.

Снимка: Агнес Методиева