Илияна Йотова извадила половин милион за сватбата на сина си

През ключалката
16:36 - 30 Септември 2020
18661
Илияна Йотова извадила половин милион за сватбата на сина си

Сватбата на сина на вицепрезидента Илияна Йотова - Марин в началото на месеца предизвика много коментари в политическите среди, тъй като на тържеството държавният глава Румен Радев се оказа на една маса с видния червен барон и враг на Корнелия Нинова Георги Гергов. Светската страна на щастливото събитие обаче е не по-малко интригуваща, като според източници на Lupa.bg церемонията в комплекса на Вальо Златев "РИУ Правец" е струвала не по-малко от 500 000 лева.

Само сватбената рокля на булката Кристияна, дело на топдизайнерката София Борисова, е излязла на свекървата поне 10 бона. Празничният грим от мейстора на Макиажа Кирил Чалъков пък не пада под 3000 лева за подобно събитие. Като добавим и факта, че младоженката смени цели 3 тоалета по време на соарето, сумата набъбва драстично.

Според близки до сем. Йотови подготовката на церемонията е отнела цели 6 месеца, като всичко е подготвено и изпипано до последния детайл, в това число и бутиковите покани за многобройните гости, които сами по себе си струват няколко хилядарки.

Сватбата разбуни духовете със сядането на Румен Радев на една маса с Георги Гергов

За онези, които се чудят как червенокосата фурия може да си позволи такова разточителство с държавна заплата, отговорът е прост - Андрей Йотов. Съпругът на Илияна е не само един от най-добрите ортопеди и травматолози в България, но и минава за един от най-богатите доктори в страната.

Професорът има над 25-годишен стаж по специалността си. През лятото на 2016 година оглавява ортопедичната клиника на „Софиямед”. Между 1999 и 2006 г. той е ръководил клиниката по спешна травматология в "Пирогов". След което е привлечен като за началник на Катедрата по ортопедия и травматология и реконструктивна хирургия във Военномедицинска академия, която ръководи 10 години.

В частната клиника се шушукаше, че месечното му възнаграждение в никакъв случай не пада под 50 000 лева. И макар поради здравословни проблеми Андрей вече да не оперира лично, консултациите му продължават да пълнят семейния бюджет.