Илияна Йотова: От Перник тръгват епидемии след безводието

Вицепрезидентът не вижда проблем с кризата между Борисов и Радев

У нас
21:35 - 10 Януари 2020
6116
Илияна Йотова: От Перник тръгват епидемии след безводието

Вицепрезидентът Илияна Йотова предупреди от ефира на националната телевизия, че водната криза в Перник преминава бариерата и вече се превръща в здравна. Пред БНТ тя настоя да се предотврати по-нататъшно развитие на безводието. "Очаква ни санитарно-здравна криза на 20 километра в София. Не можем 1 година да ограничим чумата по свинете, а какво остава да тръгне епидемия от Перник", коментира тя. 

Йотова е на мнение, че е абсурдно да се говори за бутане на кабинета заради случилото се в Перник. 

Попитана за промяната на статуквото, заложена от БСП, издигнала и нея, и Румен Радев, тя отговори: "Чудя се как изглежда сега този въпрос на хората в Перник". "А и Перник не е единствен. Нека да се види как функционира държавата, как функционира управлението. Да, хората искат промяна, това се видя и от местните избори", коментира още вицепрезидентът. 

От думите й стана ясно, че междуинституционалната криза "Дондуков" 2 - "Дондуков" 1 не интересува хората. "Няма нищо лично в нея", каза Йотова. И добави, че тя имала чудесен диалог с Радев, но призна, че все пак двамата изпадали в спорове. "Колкото и да има отказ от желание за работа между двете институции, те ще продължат да я вършат", добави заместничката на държавния глава. 

И похвали изпълнителната власт за това, че България е успяла да излезе от черупката си в ЕС и вече не се третирала от старите страни-членки като "втора ръка".