Илияна Йотова с жесток лаф за Корнелия: Един проблем по-малко!

Чакаме партиите да предложат нещо ново, така че да излезем от нея и да започне истинската предизборна кампания, заяви вицепрезидентката

Политика
08:00 - 10 Септември 2024
4380
Илияна Йотова с жесток лаф за Корнелия: Един проблем по-малко!

"След решението на Върховния касационен съд (ВКС) имаме един проблем по-малко и се надявам на сериозен обединителен процес в ляво." Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти във връзка с решението на ВКС за заличаване на Корнелия Нинова като председател на БСП и вписването като представляващ и изпълняващ функциите на председател на Атанас Зафиров.

"Дълбокото ми убеждение е, че една голяма част от тази политическа криза нямаше я да има, ако имаше сериозна лява партия и сериозна лява алтернатива като политика", отбеляза Йотова, цитирана от БТА.

По-рано днес ВКС остави в сила решението на Софийския градски съд за заличаване на Нинова като председател и представляващ БСП, и вписване, като представляващ заместник-председателя, определен за изпълняващ функциите на председател, на Атанас Зафиров.

Йотова е казала още, че политическа криза, в която живеем, не била нова. Чакаме партиите да предложат нещо ново, така че да излезем от нея и да започне истинската предизборна кампания и тогава да има друга интрига - кой е по-добър и какво е по-доброто. Вицепрезидентът добави още, че партиите трябвало да обяснят как смятат да излязат не само от политическата, но и от икономическата криза, в която България се намирала.