Илияна Йотова : Управляващите насъскват земеделските производители едни срещу други

У нас
20:19 - 06 Февруари 2024
3913
Илияна Йотова: Управляващите насъскват земеделските производители едни срещу други

Насъскване на едни групи земеделски производители срещу други - така вицепрезидентът Илияна Йотова определи изявленията на управляващите по отношение на фермерите.

Йотова каза, че не приема тона на правителството и на премиера Николай Денков към земеделските производители на принципа "Разделяй и владей". "Още повече, проблеми има. Проблеми има и с реализирането на "зелената сделка", това е основен проблем повече за производителите в Западна Европа. Проблеми има и за страни като нашата по отношение на безмитния внос с Украйна. Финансирането може да е инструмент в момента, но то не може да бъде дългосрочна мярка тогава, когато политиките са сгрешени, те всеки път ще изискват все ново и ново финансиране", добави тя.

Вицепрезидентът смята, че когато следващият земеделски министър участва в заседания в Брюксел, трябва да говори с гласа на тези в Европа, които поставят темата за новата селскостопанска политика, която поставя отделните страни в различни условия: "Как ще бъдат субсидирани земеделските производители оттук нататък, как ще бъде регламентиран пазарът с вноса от страни извън ЕС".