Илияна Йотова за победата: Оптимист съм

Актуални новини
16:45 - 22 Септември 2021
2209
Илияна Йотова за победата: Оптимист съм

Определено съм оптимист. Заявките са за научени уроци, за повече разум и мъдрост. Очаквам по-добър диалог между партиите след следващите избори. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в ефира на БНР.

"Важното е какво правим със страната си през следващите месеци, защото целият свят навлиза в криза след тежката пандемия. Ще има сериозни социални проблеми. Аз бих застанала и бих искала да съм част от мнозинството в страната, което да даде гаранции на хората, че има стабилно правителство, което мисли за тях.

Така че държавата да върви напред и да се развива - и чрез икономиката ни, чрез Планът за развитие, и тези стъпки ще ги правим заедно с хората. Смятам, че следващите месеци България може да постигне много. Това е нашето послание и като президентска двойка, което ние никога не сме изоставяли", посочи тя.

Илияна Йотова посочи, че скоро ще са ясни имената на хората, които ще влязат в Инициативния комитет, който ще ги подкрепи като кандидат-президентска двойка за предстоящите избори.

"Очаквам да има различни кандидат-президентски двойки, аз не подценявам никого. Моята сила е в това, че умея да слушам хората. Вярвам в борбата на идеи, ние ще чакаме хладнокръвно всички кандидати и ще направим най-добрата кампания, надявам се да има и добри дебати", уточни Йотова.

По думите ѝ това ще бъде много сложна кампания - всеки ще се опитва да лансира своите послания, ще бъде много трудно да се отсее всичко. Избори 2 в 1 - така се реши, за да не се харчат излишни пари. Това е за мен доброто решение. С всеки опонент ще искам да говоря какво предстои на България и какви са важните решения в тази посока", заяви вицепрезидентът.