Илон Мъск купува фирма за минерална вода в Сърбия

Личности
20:36 - 27 Май 2022
6090
Илон Мъск купува фирма за минерална вода в Сърбия

Не много хора знаят, че сръбската компания от Нови Сад за минерална вода Minaqua е собственик на апетитен земеделски имот "Доза Джердж" в Бачка Топола, пише местната медия eKapija. Това е парцел с над 1500 хектара от най-качествената поливна земя в Сърбия.

Какво общо с това има Илон Мъск?

Компанията Tesla Motors, собственост най-богатия човек в света, се е свързала с производителя на минерална вода от Нови Сад с молба за сътрудничество, което ще включва закупуване на част от компанията, пишат сръбските медии. И допълват, че американският милиардер ще придобие и част от земята, цитира money.bg.

Теренът се намира точно до магистралата Нови Сад-Суботица и жп линията Белград-Суботица. На въпроса за коментар, отправен от сръбския портал B92 към Саня Белица от Minaqua, отговорът е такъв:

"Вярно е, че "Доза Джердж" е специален стопански субект, собственост на "Minaqua". Ние обаче не знаем какви точно са намеренията на г-н Мъск. Водят се преговори, но ние сме длъжни  към момента да пазим мълчание".

Ако Илон Мъск наистина придобие част от компанията за минерална вода, наред с богатата на йод вода, той ще получи и земята покрай магистралата. Тя е на стойност над €70 милиона.