Илон Мъск вече е най-богатият

Актуални новини
19:17 - 05 Април 2022
2222
Илон Мъск вече е най-богатият

Основателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск за пръв път огласи списъка на списанието "Форбс" с най-богатите хора в света. Към 11 март състоянието на американския предприемач се е оценявало на 219 млрд. долара, с което той сваля от върха създателя на Amazon Джеф Безос, който бе там през последните четири години.

Изкачването на Мъск начело на класацията се дължи на ръста в котировките на акциите на Tesla, които в предходната година поскъпнаха с една трета. В същото време състоянието на Безос се е намалило с 6 млрд. долара заради спада на книжата на Amazon с 3%.

Новината, че Мъск е най-богатият човек в света идва ден, след като той придоби 9.2 процента в социалната медия Twitter за близо 3 млрд. долара и влезе в съвета на директорите като член в мандат до 2024 г. и възможност за удължаването му.

Така Мъск държи първенството по богатство с 219 млрд. долара състояние, което е ръст с 68 млрд. долара спрямо година по-рано. Безос остава втори със 171 млрд. долара, а трети собственикът на Louis Vuitton Бернар Арно със 158 млрд. долара, което е с 82 млрд. долара повече в сравнение с преди година. С

ледва акционерът в Microsoft Бил Гейтс с богатство от 129 млрд. долара или 5 млрд. повече. Съоснователят на Google Лари Пейдж е пети със 111 млрд. долара или с 20.5 млрд. лв. на плюс. Плътно след него е бизнес партньорът му Сергей Брин със състояние от 107 млрд. долара, което е с 18 млрд. повече спрямо миналата година.