Имате $340 милиона излишни? Най-скъпият дом в Америка си търси купувач

Огромното имение от почти 10 000 кв.м е разположено в оживен квартал на Лос Анджелис

Свят
16:58 - 13 Януари 2021
1596
Имате $340 милиона излишни? Най-скъпият дом в Америка си търси купувач

Най-големият дом в света се продава след почти десетилетие в процес на изграждане. Огромното имение от почти 10 000 кв.м, разположено в оживения квартал на Лос Анджелис Бел Еър, е обявено за колосалните 340 милиона долара, пише Daily Mail.

Имението с 21 спални и 42 бани е не само най-голямото жилище на земята, но деветцифрената му цена го прави и най-скъпият жилищен имот на пазара в американската история.

За имението с име "The One" са били необходими цели осем години, за да бъде построено и над 600 работници. Домът е проектиран от архитекта Пол Маклин и декориран от интериорния дизайнер Катрин Ротонди.

Поръчката за създаването на съвременния замък е дадена от филмовия продуцент Найл Наями който притежава петте акра земя, върху която е разположено имението.

Имението разполага с гараж за 30 автомобила и боулинг. Освен това има пет басейна, както и киносалон с 30 места. Домът е обзаведен с прости, функционални мебели, но също така с привличащи вниманието съвременни произведения на изкуството.

Спиращата дъха част от имота обаче е неговата 360-градусова гледка, която се простира чак до Тихия океан на запад и планините Сан Габриел на изток. Центърът на Лос Анджелис може да се види и от имението.

Но и цената в впечатляваща. Имотът е на два пъти по-висока от тази на най-скъпата къща, продавана някога в Америка - дом в щата Ню Йорк, който се продаде за 137 милиона долара през 2014 г.

Въпреки настоящата икономическа криза, обхванала целия свят, собственикът на имението вярва, че имотът няма да остане дълго на пазара.

Неотдавна имението попадна в класация за най-скъпите жилища, обявени за продажба в света според Rоbb Rероrt - вoдeщ aнaлизaтop в cвeтa нa лyĸcoзния жилищeн пaзap