Именит треньор поема волейболните националки

Спорт
21:51 - 09 Септември 2024
1276
Именит треньор поема волейболните националки

Бившият селекционер на женския национален отбор по волейбол на България Иван Петков може да се завърне начело на представителния ни тим.

Инициативата е на президента на БФ Волейбол Любомир Ганев, който е провел специален разговор с него. В него шефът на БФВ го е поканил да поеме отново „лъвиците“, съобщават за BGvolleyball.com няколко независими източници.

Първият разговор се е провел на връх националния празник на България, 6 септември. Очаква се диалогът да продължи тези дни, като Ганев увещавал Петков да приеме. В момента той е треньор на женския Волеро льо Кане (Франция).

 
Източници на BGvolleyball.com донасят още, че шефовете на клуба са дали благословията си Петков отново да поеме волейболистките на България.

Треньорът водеше националките ни от 2018 до 2021 година, като под негово ръководство волейболистките ни спечелиха Златната лига, последвалият световен чалъндж турнир и това доведе до класирането на България за първото историческо участие в Лигата на нациите.

Той бе наследен от италианския треньор Лоренцо Мичели, който води волейболистките ни в последните три сезона. Под негово ръководство нашите стигнаха до 1/4- финал на европейското първенство 2023 година и запазиха мястото си в Лигата на нациите. Договорът на Мичели обаче изтече.

Сега БФВ трябва да вземе решение дали ще продължи да работи с него, или да заложи на друг специалист.