Именити хедлайнери на сцената на Банско джаз фестивал

Вечерните концерти в осемте фестивални дни са с начало 20 ч.

Култура
16:11 - 18 Юли 2022
3650
Именити хедлайнери на сцената на Банско джаз фестивал

С Били Кобъм, Игор Уилкокс, Салвадор Собрал, Джордж Кейбълс, Гергьо Борлай и още много други български и световни имена ще бъдат отбелязани 25 години джаз в Банско. Вече четвърт век градът е домакин на най-големия джаз фестивал у нас.

От 6 до 13 август Банско ще празнува. Вечерните концерти в осемте фестивални дни са с начало 20 ч. Програмата е впечатляваща и включва изпълнители от голямата световна джаз сцена. 

Тази година в творчески проекти, специално създадени за публиката на фестивала, ще се срещнат арменската певица Арпи Алто - с Любомир Денев и Венцислав Благоев; Дафна Леви от Израел - с барабаниста Asaf Sarkis, Великобритания, и българските музиканти Венцислав Благоев, Михаил Иванов; триото "Soulcrane" от Германия ще бъде на сцената с виртуоза на саксофона Димитър Льолев, а Христо Вичев ще свири с триото на Живко Петров.

В настоящото издание на фестивала дневната сцена за млади таланти се разраства и в Джаз академия с изпълнителите от голямата сцена. На изявите на младите музиканти ще може да се насладим в Градския парк на Банско, всеки фестивален ден от 11 ч. Джаз дните ще продължават с дневни семейни игри в парка, в целия град ще звучи джаз за следобедно кафе с програмата "Джаз в града", за да подгрее публиката за звездните изпълнения на голямата сцена.