Индиец е най-богатият собственик на спортен клуб в сета

Новини
17:20 - 07 Април 2021
2503
Индиец е най-богатият собственик на спортен клуб в сета

Списание „Форбс“ направи най-новата си класация за най-богатите собственици на спортни клубове в света. Изключително изненадваща е информацията относно това кой е №1 сред бизнесмените, притежаващи футболни клубове.

Най-предно класиран е собственикът на Рен Франсоа Пино (на снимката вдясно), който е четвърти в цялата класация. Бизнесменът, който управлява компания за луксозни стоки има богатство в размер на 42,3 милиарда долара.

Втори сред собствениците на футболни клубове е австриецът Дитрих Матешиц, който притежава цяла спортна империя – включваща няколко футболни клуба (сред тях РазенБалшпорт Лайпциг, Ред Бул Залцбург, Ред Булс Ню Йорк и др.), както и два тима във Форума 1 (Ред Бул и Алфа Таури). Богатството на Матешиц е изчислено на 26,9 милиарда долара.

Роман Абрамович е на осма позиция. Според „Форбс“, руският собственик на Челси има богатство в размер на 14,5 милиарда. В Топ 10 няма повече собственици на футболни клубове.

Най-богатият собственик на спортен клуб е индиецът Мукеш Амбани, който притежава тима по крикет Мумбай Индианс, а богатството му е изчислено на 84,5 милиарда долара.