Индия кипна: Булчинско списание сложи джендър на корицата

Небинарен/на активист/ка позира в различни рокли „в подкрепа на правото на любов и достойнство за всички“

Новини
23:30 - 30 Април 2023
6212
Индия кипна: Булчинско списание сложи джендър на корицата

Булчинско списание в Индия подлуди читателите си, след като взе скандалното решение да постави небинарен модел, облечен в рокля, на корицата си за април, съобщи Daily Mail.

Списанието Brides Today сподели три дигитални корици, включващи небинарен (нито мъж, нито жена - б.р.) транс активист и комик Алок Вайд-Менон, който позира в различни рокли в Instagram.

Притежавано от новинарската група India Today, списанието Brides Today се похвали в социалните си медии, че са пуснали корицата „в подкрепа на правото на любов и достойнство за всички“.

Модерните булки си проправиха път и в най-населената държава в света. Остава да почнат и да раждат

Една от трите корици показва Алок, облечен в златиста рокля с дълбоко деколте, показващо космати гърди, пише Mail. „Брадатото същество, което не се определя нито като мъж, нито като жена, носи “дръзки червени устни и очна линия заедно с разкошни булчински бижута на предмишниците и надолу по гърдите”. На втората корица то позира в драпирано ментовозелено сари, показващо корем и златна прическа, украсено с мъниста и многоцветни бижута.

Карикатурните  корици идват в момент, в който Върховният съд на Индия се готви да се произнесе относно брачното равенство за индийската LGBT общност. “Този случай е от решаващо значение“, каза активистът“, цитиран от Mail.

„Иска ми се да мога да се разхождам по улицата – и да съществувам публично – без да се страхувам от нападение. Иска ми се да мога да публикувам свое изображение онлайн, без да ме заливат с писма с омраза“, споделя още Алок.