Индия се кълне: Яжте портокали, грозде и сливи срещу коронавируса

Свят
18:15 - 25 Май 2020
5037
Индия се кълне: Яжте портокали, грозде и сливи срещу коронавируса

Сензационно индийско изследване срази научната и лекарската общност в целия свят, след като разкри, че прилагането на популяризирания вече хидроксихлорохин и скъпия ремдесивир нямат голяма полза при лечението на тежките случаи на COVID-19, а вместо това яденето на определени плодове е по-ефикасно. 

Става въпрос за витамин Рутин и Хесперидин, които много по-добре се свързвали с протеините на коронавируса и съответно ползването им от човека по време на заболяването имало сериозно въздействие. Въпреки че изследването няма дата, нито се упоменава какъв брой пациенти са били сравнени между графата "лекарствени препарати" и тази на естествените съставки, докторите твърдят, че потенциала на рутина е близо двойно по-висок да бори SARS-CoV-2 пред хлорохина. 

Рутинът се намира главно в плодовете на портокала, гроздето и сините сливи, както и в листата на растенията Моринга Олифейра и Нийм, които са особено популярни в Индия, която е и автор на проучването.

Всъщност едни от първите протоколи за лечение на COVID-19, при среднотежките случаи, бяха от Ухан и съдържаха вливането на чудовищни количества витамин C и цинк, което до голяма степен кореспондира и с индийските данни. А за заинтересованите у нас - Моринга на прах се намира като хранителна добавка и струва от порядъка на 15 лева в специализираните магазини и аптеки. (На снимката - б.р.)