Инфаркт уби най-богатия земевладелец в Добруджа

Ангел Кинов Кинов обработваше над 25 000 дка земя

Общество
09:16 - 27 Август 2022
22825
Инфаркт уби най-богатия земевладелец в Добруджа

Бизнесменът и собственик на фирма „Агрохимикали“ Ангел Кинов е починал внезапно вчера. Предполагаемата причина е инфаркт.

По непотвърдена информация, 62-годишният бизнесмен е бил в ресторант в града за късен обяд. Когато приключил, изведнъж се строполил на земята и издъхнал. Оказана му е била първа помощ от екипа на заведението.

На място са пристигнали полиция и линейка, но медицинските лица само установили смъртта.

Кинов вече трето десетилетие минава за един от най-богатите земевладелци в региона. Фирмата му се занимава основно с търговия с препарати за растителна защита, семена, торове и гуми за селскостопански машини, товарни и леки автомобили и разполага със складова база на територията на Добрич, разгърната на площ от 20 дка.

В земеделската си дейност г-н Кинов обработва над 25000 дка земя (собствена и арендована) в землището на с. Спасово, където разполага и със складове за съхранение на зърно с капацитет 18000 тона.

Митове се разказват за ивънградското имение на бизнесмена. На площ от 100 дка са построени десетки сгради за удобство на хората от екипа му, в средата на двора се извисява огромен фонтан, а из имота щъкат различни декоративни животни - понита и птици.