Инджов: Държавата не иска ЦСКА да има нов стадион

Вече 10 години главният архитект не е придвижил Устройствения план на Борисовата градина, заяви бизнесменът

Спорт
11:35 - 20 Юни 2023
1857
Инджов: Държавата не иска ЦСКА да има нов стадион

Строителният предприемач Юлиян Инджов близо 8 години участваше във финансирането на ЦСКА. През пролетта на 2015 г. той се появи сякаш от нищото и придоби акции, след като Александър Томов не успя да му се издължи.

Остана собственик със сериозен дял и след идването на Гриша Ганчев на „Армията“ през лятото на 2016 г. и това продължи до началото на тази година, когато Ганчев изкупи неговите 38.1% в клуба.

Няколко месеца по-късно Юлиян Инджов коментира случващото се в Борисовата градина за първи път, откакто не е част от ръководството на ЦСКА.

"Относно темата със стадиона предпочитам да се въздържа от коментар. Не съм оптимист. А когато съм песимист, по-добре да не коментирам", сподели бизнесменът.

"Просто всичко зависи от държавата и общината. А когато зависиш от тези два фактора, трудно можеш да постигнеш резултати. Освен това виждате, еколози, природозащитници... Удари под кръста, колкото искате.

"Не е трудно ЦСКА да се пребори да получи разрешение за реконструкция на стадион „Българска армия“. Този въпрос няма как да подмине и ЦСКА, и Левски. Просто това е държавна политика.

А и смятам, че това не може да стане само с частни средства. Финансирането трябва да е публично-частно. Ако държавата поиска, ще намери начин и ще се осъществи тази реконструкция на „Българска армия“.

Но, съдейки от поведението до момента, смятам, че е точно обратното – държавата не иска ЦСКА да има нов стадион. Включително и главният архитект който пред медиите казва: „Аз всичко давам“, но вече 10 години не е придвижил Устройствения план на Борисовата градина", допълни Инджов.

"Да, имал съм много разговори по темата и в тях многократно сме получавали уверения, че всичко ще е наред, но след това конкретните действия липсват. И това е една от причините да изляза от управлението на ЦСКА", завърши той.