Инстаграм въведе „тайни“ истории

Трябва да пишете на автора, за да ги видите

Новини
15:37 - 07 Май 2024
1784
Инстаграм въведе „тайни“ истории

Социалната мрежа Instagram въведе няколко нови функции, целящи да предоставят на потребителите по-креативни начини за споделяне на съдържание и взаимодействие помежду им.

Новата опция Reveal (Разкриване) ще позволи на потребителите да публикуват "размазани" Stories (Истории), за чието разглеждане ще е необходимо да се изпрати на автора лично съобщение (Direct Message). В допълнение към това има и други функции, които ви позволяват да споделяте любимите си аудиозаписи и спомени чрез Stories.

За да създадете "тайни" Stories, трябва да кликнете върху иконата на стикер в горната част на интерфейса и да изберете опцията Разкриване. Това ще стартира процеса на създаване на история, при който авторът ще бъде подканен да въведе текстова подсказка за съдържанието, което публикува. След като публикувате такава "тайна" история,

абонатите ще могат да видят нейното съдържание само ако изпратят лично съобщение на автора.

Функцията "Разкриване" може да бъде добър повод да започнете разговор с някой от приятелите си. В същото време авторите на такива истории ще могат да привлекат повече внимание към публикуваното съдържание. Трябва да се отбележи, че авторът на "секретна" история няма да трябва да одобрява разкриването на съдържанието за всяко входящо лично съобщение от абонати, така че не трябва да се притеснявате, че в даден момент ще трябва да преглеждате огромен брой входящи съобщения.

Разработчиците са интегрирали функцията на Instagram "Добавяне на собствена музика за истории". Тази опция ще позволи на потребителите да споделят подходящи за настроението песни. Друга нова функция е функцията "Рамки", която ще превръща снимките, добавени в Stories, в снимки в полароиден стил. Това, което е заснето на тези снимки, ще бъде скрито от последователите. За да видите снимката, ще трябва да разклатите устройството или да натиснете едноименния бутон, ако не искате да разклащате смартфона.