Инструкторът вън от колата на шофьорския изпит

Колите на курсантите с видеонаблюдение и датчици

Новини
20:54 - 12 Октомври 2019
2876
Инструкторът вън от колата на шофьорския изпит

Изпитът по кормуване вече ще се провежда само от служител на ИА "Автомобилна администрация и без инструктора от учебния център. Практическите изпити ще бъдат в МПС-та, оборудвани с видеонаблюдение и датчици, отразяващи автоматично грешките. Това е записано в промени в дейността на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", приети от правителството.

Транспортният министър Росен Желязков променя и издаването на лицензи, контролната и административно наказателната дейност. Лицензи и разрешителни за извършване на превоз на пътници и товари ще се вадят по-бързо. Планира се надграждане на информационната система за резервиране на еднократни разрешителни и за автоматизирано разпределение на многократните ЕКМТ/СЕМТ разрешителни.

ИА „Автомобилна администрация“ ще има само осем регионални дирекции (София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Плевен, Русе и Враца) вместо сега съществуващите 27 областни отдела. В новите регионални дирекции ще има средно 8 или 9 контролни екипа, с изключение на София, като по този начин ще могат да се осигурят над 15.

Предвиждат се и групи за контрол и през тъмната част от денонощието, каквито към момента няма.