Инсулт покоси в съда руския актьор-убиец (СНИМКИ+ВИДЕО)

Легенди
19:08 - 11 Август 2020
7612
Инсулт покоси в съда руския актьор-убиец (СНИМКИ+ВИДЕО)

Известният руски актьор, режисьор и телевизионен водещ Михаил Ефремов, който мъртвопиян и дрогиран уби човек в автомобилна катастрофа, бе покосен днес от инсулт по време на съдебното заседание срещу него. Той бе откаран по спешност в реанимацията на московска болница, като оттам уточниха, че състоянието на 56-годишния артист е крайно тежко. Според лекарите той е получил мозъчен удар, макар че има съмнения и за инфаркт.

Днес Михаил Ефремов се яви на поредното заседание на съда в Москва. Още със слизането му от колата присъстващите видяха, че той е зле, едва ходи и влачи левия си крак. Актьорът не успя сам да изкачи стълбите на съда и затова бе подпомогнат от адвоката си и от полицаите, които го охраняваха. Той бе посрещнат от свои почитатели и от колеги-актьори, които скандираха "Невинен".

Михаил Ефремов не можа да влезе без чужда помощ в съда

Достигайки до съдебната зала Ефремов буквално се свлича на пода и малко след това е изнесен на носилка от съда в безсъзнание и откаран в Боткинската болница.

Актьорът припадна пред съдебната зала и бе изнесен в плащ от съдебната охрана

Малко преди заседанието на съда по-големия син на загиналия Сергей Захаров - Виталий поиска от Ефремов компенсация в размер на 6,5 милиона рубли, която според днешния курс на рублата към лева се равнява на 146 789 лева. Засега не е ясно какви финансови претенции ще предявят към звездата на руското кино и театър вдовицата на Захаров и другите негови близки роднини. Предполага се, че общият размер на исковете може да нахвърли 40 милиона рубли, т.е. около 903 320 лева.

Според лекарите актьорът е получил инсулт

Михаил Ефремов е сред богатите руски актьори. Той е популярно лице от екрана и сцената, снимал се е в много хитови сериали. Хонорарите му на месец възлизаха на 3 милиона рубли - около 67 748 лева.

Един от синовете на Михаил Ефремов съобщи, че в понеделник сутринта намерил баща си да лежи на пода у дома, без да може да говори или да се движи. Веднага извикал Бърза помощ, като лекарите установили, че актьорът е в прединфарктно или в прединсултно състояние и спешно трябва да бъде хоспитализиран.

Бърза помощ откара руската звезда в болница

Постепенно обаче Ефремов се почувствал по-добре, вече можел да говори и да се движи и отказал да отиде в болница. По-късно през деня актьорът получил и сърдечна криза и лекарите отново се отзовали на повикване от домашния му адрес, но той отново отказал хоспитализация. Обяснил, че влошеното му здраве се дължало на вълнението покрай неделния мач между любимия му отбор "Спартак" и "Сочи".

Тв водещият е запален фен на "Спартак"


В дома му не са открити бутилки алкохол, а и изследванията, които са му били направени на място не показали наличие на наркотици или на алкохол в кръвта. Според неговите роднини и близки приятели актьорът не е близвал алкохол от деня след фаталната катастрофа на 8 юни, в която с джипа си вряза в камиона на разносвача на храна Сергей Захаров.

Ефремов в съдебната зала по време на едно от заседанията на съда

След трагедията Михаил Ефремов бе поставен под домашен арест, но почти всеки ден той получава сърдечни кризи и се налага да бъде посещаван от лекар. Психиатърът-нарколог Алексей Казанцев смята, че рязкото влошаване на здравословното състояние на актьора след катастрофата се дължи на факта, че години наред той е изпадал в алкохолни запои, а сега рязко се е отказал от употребата на спиртни напитки и наркотици. Часове след фаталната катастрофа в кръвта на актьора бяха открити 2,1 промила алкохол, равняващи се на бутилка водка, а също така и следи от употребата на кокаин и канабис. 

Пиян и дрогиран, актьорът се вряза с джипа си в бусче и уби шофьора

Ако бъде признат за виновен кинозвездата може да получи до 12 години затвор за непредумишлено убийство. Първоначално Ефремов призна вината си, а впоследствие заяви, че е невинен, тъй като не си спомня нищо от катастрофата и от самия ден на трагедията. Неговите адвокати възнамеряват да пледират, че актьорът е бил невменяем и че страда от психично заболяване, вследствие на алкохолизъм.

Изпаднал в алкохолно опиянение, актьорът е седнал на тротоара след трагедията

Ако защитата на Михаил Ефремов успее да убеди съда, че той е един болен човек, който има психическо заболяване и се нуждае от лечение и не бива да бъде изпращан в килия, то тогава актьорът може да избегне затвора. Очаква се в хода на разследването да бъде направена психиатрична експертиза, която да докажи, че продължителният прием на алкохол води до редица психически заболявания. Към тях се отнася и абсанс епилепсията, която води до временна загуба на съзнание. Ако диагнозата бъде потвърдена то тогава на актьора няма да му бъде търсена наказателна отговорност, а той ще бъде изпратен в клиника за принудително лечение.

Негови приятели обаче са притеснени, че той може да не издържи съдебния процес.

Снимки: ТАСС и РИА "Новости"