Интелектът на детето зависи от времето, прекарано с бащата

Любопитно
23:11 - 08 Юли 2019
4332
Интелектът на детето зависи от времето, прекарано с бащата

Учени от Лондон установиха, че високият интелект на детето е право пропорционален на времето, което то прекарва с баща си, съобщи news.rambler.ru, цитиран от noviteroditeli.bg.

Изследователи от Кралския колеж в Лондон изучавали и анализирали отношенията и поведението на 128 бащи и деца на 3-месечна възраст и стигнали до интересен извод. Колкото повече време татковците прекарвали с децата си без играчки, например, четейки им книжки, толкова повече резултатите от интелектуалното развитие на малчуганите било по-високо. До това заключение учените стигнали с помощта на стандартен индекс на менталното развитие, който включвал разпознаване на цветове и форми.

Изследователите отбелязват, че, ако бащата е спокоен, детето се развива също толкова ефективно, колкото ако родителят е нервен.

Съдейки по изводите им, лондонските учени са солидарни с тези от Харвард, които наскоро доказаха, че, ако приказките за лека нощ се четат от таткото, то емоционалното и умственото развитие на децата се развива по-хармонично. А това е, защото добрите бащи влагат при четенето на приказки целия си артистизъм и душа, което особено много помага да се установят топли отношения с дъщерите.