Интензивен трафик по някои гранични пунктове с Румъния и Гърция

ЕС
19:57 - 23 Юни 2024
1551
Интензивен трафик по някои гранични пунктове с Румъния и Гърция

Интензивен е трафикът на част от гранично контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Гърция и Румъния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 18:00 часа днес.

По границата с Гърция трафикът е интензивен на вход за леки автомобили на ГКПП „Маказа“ и на „Кулата“. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. 

По границата с Румъния трафикът е интензивен за изход за товарни автомобили на ГКПП „Никопол“, „Кардам“, „Оряхово“ и „Видин“. 

В „Гранична полиция“ е получена информация от румънските гранични власти, че се ограничава преминаването на товарни моторни превозни средства (МПС) над 7,5 тона през ГКПП „Дуранкулак“/ „Вама Веке“ днес и утре от 06:00 ч. до 22:00 ч. Ограниченията се въвеждат във връзка с обявяването на 24 юни за неработен ден и засилено пътуване на румънски туристи, допълват от „Гранична полиция“. 

По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Нормален е трафикът на всички гранични пунктове по границата с Турция и Република Северна Македония.