Интензивен трафик по пловдивския участък на АМ „Тракия“

Остава забранено движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по пътя Поповица–Болярци

Новини
08:48 - 11 Септември 2019
1405
Интензивен трафик по пловдивския участък на АМ „Тракия“

Интензивен е трафикът по пловдивския участък на АМ „Тракия“,  съобщиха от Областното пътно управление - Пловдив. 

Натоварено движение се отчита също по направленията Пловдив-Асеновград-Смолян, Пловдив-Пазарджик и Пловдив-Карлово. Пътищата на територията на областта са сухи и нормално проходими. Продължават ремонтите дейности по някои ключови пътни участъци. До 24 септември движението по пътя Пловдив-Карлово при км 48 ще се осъществява в платното посока Пловдив поради изграждане на кръстовище при село Труд. Временно движението по пътя Пловдив-Куклен, в участъка от км 6 до км 7, е ограничено поради ремонт на мостово съоръжение и асфалтовата настилка. Обходният маршрут за водачите е през уличната мрежа на град Куклен. Срокът за извършването на дейностите е до 15 октомври. 

Преминаването по пътя Кричим-Михалково-Девин, в участъка от км 88 до км 103 в областите Пловдив и Смолян, се осъществява с повишено внимание поради премахване на скална маса. Може да се използва обходен маршрут – пътя Асеновград-Смолян. Срокът на дейностите е до 30 ноември. Остава забранено движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по пътя Поповица–Болярци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци. Опасност от падащи камъни има по направленията Кричим-Стамболийски, Бачково-Нареченски бани, Троян-Кърнаре и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец, също в района на проходите Козница и Стражата.

Интензивен е трафикът и на територията на град Пловдив към този час. По-интензивен трафик се отчита по булевардите „Цар Борис III Обединител“, „Христо Ботев“, „Найчо Цанов“, „Източен“, „Руски“, „Марица“ и „Шести септември“, както и по входно-изходните артерии. Пътните настилки в града са сухи и нормално проходими.