Интер е супер. Супер шампион!

"Нерадзурите" триумфираха с трета поредна Суперкупа на Италия след късен гол на Лаутаро Мартинес

Спорт
11:04 - 23 Януари 2024
1602
Интер е супер. Супер шампион!

Във вечерта, в която беше обявено, че почина една от легендите на италианския футбол - Джиджи Рива, Интер спечели Суперкупата на Италия за трети пореден път!

„Нерадзурите“ спечелиха осми трофей, след като се наложиха с 1:0 над Наполи на стадион „KSU“ в Рияд, Саудитска Арабия.

Единственото попадение в срещата падна в добавеното време на мача, когато голямата звезда на Интер Лаутаро Мартинес реализира.

По този начин „нерадзурите“ спечелиха първата Суперкупа на Италия в новия й формат, след като на полуфинал премина и през Лацио.

Интер бе по-активният от двата отбора в началните минути на срещата. „Нерадзурите“ стигнаха до първата опасност пред вратата на Наполи в 16-ата минута, когато Федерико Димарко навлезе към средата и стреля от границата на наказателното поле, но покрай левия страничен стълб.

Лаутаро Мартинес успя да вкара топката в мрежата зад Пиерлуиджи Голини в 39-ата минута, но попадението не бе засечено заради засада на звездата на Интер.

Първото по-опасно положение през второто полувреме бе на сметката на Наполи в 51-ата минута, когато Хвича Кварацхелия навлезе чрез дрибъл в наказателното поле на Интер и шутира към левия ъгъл, но Ян Зомер се намеси по великолепен начин.

В 60-ата минута Наполи остана с човек по-малко на терена, след като Джовани Симеоне влезе грубо в краката на Бенжамен Павар, за което си действие получи втори жълт и респективно червен картон.

Хакан Чалханоглу можеше да даде аванс на Интер в 69-ата минута, когато пое топката и стреля от границата на наказателното поле, а топката профуча на сантиметри над напречната греда.

Хенрих Мхитарян на свой ред опита да изненада Голини с удар от далечно разстояние в 82-рата минута, но и той не успя да намери целта.

Марко Арнаутович получи топката в наказателното поле на Наполи в 85-ата минута и не се поколеба да шутира от близко разстояние в долния ляв ъгъл, но Пиерлуиджи Голини се намеси по изумителен начин.

След разбъркване в наказателното поле на Наполи в 90-ата минута, топката се озова в краката на Лаутаро Мартинес, но ударът му от близко разстояние бе отразен от Голини, който показа завиден рефлекс.

Интер нанесе финалния си удар в първата минута от добавеното време на срещата. Бенжамен Павар напредна по лявото крило и подаде успоредно на голлинията в наказателното поле на Наполи. Там Давиде Фратези пропусна топката за Мартинес, който с първото си докосване опъна мрежата и прати трибуните в екстаз.