Интер изхвърли Рома за Купата

Нерадзурите чакат на полуфинал победителя от сблъсъка Милан -Лацио

Спорт
11:38 - 09 Февруари 2022
1949
Интер изхвърли Рома за Купата

Интер се класира за 1/2-финалите на турнира за Купата на Италия, след като победи Рома с 2:0 у дома. Попаденията за "нерадзурите" реализираха Един Джеко и Алексис Санчес.

Успехът на миланския гранд обаче бе помрачен от контузията на Алесандро Бастони, който бе заменен принудително още в края на първото полувреме.

Интер ще срещне на 1/2-финалите на турнира победителя от двойката Милан- Лацио. Двубоят между двата тима е утре от 22:00 часа на стадион "Сан Сиро".

Полуфиналите за Купата на Италия ще се решат в два мача. Те стартират на 2 март.

Интер започна вихрено мача и поведе още във втората минута. Един Джеко получи дълго подаване в половината на Рома, което го остави очи в очи с вратаря на съперника. Босненският голмайстор не се поколеба и за миг и с премерен удар в долния ляв ъгъл направи резултата 1:0. 

Само 4 минути по-късно домакините можеха да вкарат втори гол. Николо Барела се озова на добра позиция след страхотно извеждащо подаване и стреля мощно, но точно в напречната греда.

Малко преди края на редовното време треньорът на Интер Симоне Индзаги трябваше да направи принудителна смяна, след като Алесандро Бастони получи контузия. На негово място влезе Стефан де Врай.

След почивката Интер продължи да диктува събитията на терена. В 68-ата минута "нерадзурите" вкараха второ попадение. Негов автор стана Алексис Санчес, който се разписа с бомбастичен удар от над 20 метра.

До края на мача двата тима си размениха по още няколко добри положения, но до нов гол така и не се стигна.