Интер остана на върха след равенство с Ювентус

Лидерите извъртяха 1:1 в Торино

Спорт
11:06 - 27 Ноември 2023
1437
Интер остана на върха след равенство с Ювентус

Ювентус и Интер завършиха 1:1 на „Алианц Стейдиъм“ в Дербито на Италия от 13-ия кръг на Серия "А". И двете попадения дойдоха през първото полувреме, като Душан Влахович даде преднина на "бианконерите" с гол в 27-ата минута, а в 33-тата Лаутаро Мартинес изравни за "нерадзурите", които с това реми запазиха първото си място в класирането.

Масимилиано Алегри предприе три промени в стартовия си състав след успеха с 2:1 над Каляри. Наставникът реши да не рискува с включването на Мануел Локатели, който имаше физически проблеми през последните дни, и така даде шанс за изява на Ханс Николуси Кавилия, за когото това беше първи шампионатен мач като титуляр за "бианконерите".

Адриен Рабио също се завърна в средата на терена за сметка на Фабио Мирети, и то с капитанската лента. В атака Душан Влахович беше предпочетен пред Мойс Кийн за партньор на Федерико Киеза.

От друга страна, Симоне Индзаги извърши само една промяна в своите 11 в сравнение с победата с 2:0 над Фрозиноне. Тя беше продиктувана от контузията на Алесандро Бастони, който беше заместен от Стефан де Фрай. Нападателният тандем както обикновено беше оформен от Маркюс Тюрам и капитана Лаутаро Мартинес.

Непосредствено преди началото на мача Рабио и Лаутаро направиха кратки изявления като част от кампанията на Серия "А" срещу насилието над жените.