Интер събира дует от Юнайтед

Червените дяволи пуснаха чилийската звезда Алексис Санчес да отиде при Ромелу Лукаку

Спорт
12:38 - 29 Август 2019
1242
Интер събира дует от Юнайтед

Манчестър Юнайтед се раздели с още един ас в атака. След продажбата на Ромелу Лукаку на Интер, Алексис Санчес потегли в същата посока. Този трансфер на чилиеца е под наем до лятото на 2020 година.

Чилийският футболист бе основна трансферна цел пред Антонио Конте до края на трансферния прозорец в понеделник. Така Санчес ще може да играе отново с Лукаку, който вече дебютира за „нерадзурите“ в първия кръг на Серия А и при това с гол.

Първоначално „червените дяволи“ желаеха Интер да откупят Санчес в края на следващия сезон, но такава опция в договора отпадна. „Нерадзурите“ са склонни да плащат по-малко от половината заплата на Санчес, която към момента е 400 хиляди паунда на седмица.

Подобна заплата надхвърля всички в отбора и то с разлика, което би нарушило цялостта на отбора.

Чилийският футболист пристигна в Манчестър Юнайтед през януари миналата година. Той бе част от размяна, при която Хенрик Мхитарян премина в Арсенал.

От както играе на „Олд Трафорд“, Санчес е бледа сянка на себе си. Той се превърна в най-скъпоплатения футболист в лигата, но играта далеч не отговаря на похарчените пари.

Той изигра 45 двубоя, отбелязвайки едва 5 попадения. В големи периоди от времето му при „червените дяволи“ той бе контузен или имаше проблеми с навлизането в оптимална форма.

Сега чилиецът има последен шанс да се върне сред най-добрите футболисти. Защото времето си тече, а той няма да стане по-млад.