Интер се върна на победния път, би Верона

Нерадзурите остават на точка от лидера Милан

Спорт
21:15 - 09 Април 2022
1089
Интер се върна на победния път, би Верона

След два мача без победа, Интер най-после спечели мач от италианската Серия А, след като победи Верона с 2:0. Въпреки това, остава на второ място в класирането на точка от Милан.

„Нерадзурите“ успяха да „затворят“ мача само в рамките на 8 минути през първото полувреме, когато Перишич се отчете с две асистенции, а Барела и Джеко реализираха по един гол.

Мачът започна с натиск на домакините, а в 18-ата минута Иван Перешич имаше шанс да отбележи. Той достигна до топка в наказателното поле на гостите, Перешич стреля, но стражът на Верона спаси.

В 22-ата минута обаче резултатът стана 1:0. Иван Перешич центрира в наказателното поле и Николо Барела достигна до топката и шутира моментално и вкара топката в мрежата на Верона.

В 26-ата минута Хоакин Кореа влезе в наказателното поле, стигна до топката, нанесе удар по тревата, но Лоренцо Монтипо спаси.

Последва ситуация, при която Един Джеко отправи добър удар, но нямаше възможност да отбележи.

Това се случи в 30-ата минута. Тогава Иван Перешич свали топката на босненския нападател, който не сбърка за 2:0.

Първата по-интересна ситуация за гостите от Верона беше в 35-ата минута. Тогава Джовани Симеоне стреля, но Самир Ханданович отрази шута му.

Въпреки комфортната преднина Интер продължи да бъде по-активен и през второто полувреме на двубоя.

В 73-ата минута Данило Д`Амброзио настигна подаване дълбоко в наказателното поле, нанесе шут към левия ъгъл, но стражът на гостите отново спаси.

До края на мача до нов гол не се стигна.

По-рано през деня Емполи и Специя не успяха да излъчат победител и мачът завърши 0:0. Българският национал Петко Христов остана на резервната скамейка за гостите.