Интер впечатли на старта на Калчото - 4:0 срещу Лече (СНИМКИ)

Наставникът на нерадзурите Антонио Конте, Сенси и Ромелу Лукаку - с вълнуващ дебют

Спорт
11:33 - 27 Август 2019
1794
Интер впечатли на старта на Калчото - 4:0 срещу Лече (СНИМКИ)

Интер оглави Серия “А”, макар и по голова разлика след изиграването на първия кръг на Ботуша. Нерадзурите не оставиха шансове на гостуващия Лече и го сразиха с 4:0.

Това беше официален дебют на наставника на Интер - Антонио Конте и на белгийския нападател Ромелу Лукаку, който се разписа още в първата си среща със синьо-черния екип. В атаката му партнираше Лаутаро Мартинес, а Мауро Икарди остана извън групата за мача.

Само в рамките на четири минути през първата част Интер вкара два бързи гола - в 21-та Брозович откри с чудесен шут в далечния горен ъгъл от дъгата на наказателното поле, а 180 секунди след това новото попълнение Сенси удвои

След час игра дойде ред и на Лукаку да отбележи гол. Това стана след добавка на белгиеца, след като преди това Габриел изби мощен шут на Лаутаро от границата на наказателното поле. Така Лукаку продължи тенденцията си да се разписва в своите дебюти, като го стори и в първите си мачове за Уест Бромич, Евертън и Манчестър Юнайтед.

В 77-ата минута резервата Диего Фариас допълнително усложни ситуацията на Лече, получавайки директен червен картон, а в 81-та резервата Матео Политано отбеляза четвърти гол, който обаче беше отменен заради засада на Лукаку, покрай когото прелетя топката.

Домакините все пак стигнаха до крайното 4:0 в 84-ата минута, когато Кандрева отбеляза безспорно най-красивото попадение в мача с прекрасен шут от около 30 метра.