Интрига в БСП: Нинова се готви за коалиция с ДПС

Общество
17:20 - 17 Юли 2020
3982
Интрига в БСП: Нинова се готви за коалиция с ДПС

Нова интрига срещу Корнелия Нинова е на път да запали стола й като председател на БСП на финалната права преди прекия избор за лидер през септември. Източници на Lupa.bg разкриха сензационно истината за "незаконния" според нея пленум на червените миналата седмица и защо тя е отказала да влезе в киносалона на "Позитано" 20 и да заседава с другарите. 

"Нинова категорично не иска да говори срещу главния прокурор, да влиза в обяснителен режим с ДПС и дори се готви за евентуална коалиция с лидера на Движението Мустафа Карадайъ", разкриват от опозицията в червените редици.

"Дилемата за прекия избор не е "за" или "против" ГЕРБ, а всъщност "с" или "без" ДПС след предсрочен вот", убедени са и висши апаратчици в партийната централа. 

Както Lupa.bg вече ви информира, миналия уикенд над 70 членове на Националния съвет обявиха, че искат спешно заседание на пленума за обсъждане на нажежената политическа ситуация у нас с цел приемане на ударен план за подготовка за избори. Нинова остана в кабинета си на четвъртия етаж през цялото време, като каза, че действията им са в разрез с устава за свикването на такова заседание. 

Според запознатите с плана на Нинова, тя била готова да се коалира с ДПС и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", за която социолозите са сигурни, че ще прескочи 4-процентовата бариера за представителство в парламента. "А е против ГЕРБ и вкарва всички козове, защото БСП няма да успее да получи повече депутатски места от партията на Борисов и така евентуалната коалиция не би я направила премиер. Каквато е всъщност целта й", добавят още от кухнята. Разбира се, електоратът не бил наясно с позициите й в полза на топла прегръдка с ДПС, но ясно се вижда от публичното й говорене и прессъобщенията от "Позитано", че действително Нинова много внимателно подбира думите си спрямо Движението и негови представители. А по темата с "Росенец" тя категорично и стоически пази мълчание.