Интрига в Lupa.bg: Корнелия нарочно прати „баджанака” при Румен Радев (ВИДЕО)

Нинова искала да отмъсти на президента, като го сблъска челно с бившия съпруг на Първата дама Георги Свиленски

Политика
14:38 - 19 Юли 2022
12206
Интрига в Lupa.bg: Корнелия нарочно прати „баджанака” при Румен Радев (ВИДЕО)

Корнелия Нинова еднолично и съвсем умишлено решила да изпрати в президентството „баджанака” Георги Свиленски да получи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, разкри пред Lupa.bg източник от „Позитано” 20.

Целта на Корнелия била да отмъсти на Румен Радев за контрата, която играе на БСП, като го накара да даде папката с мандата на председателя на ПГ на „БСП за България” Свиленски - първия съпруг на Първата дама. От връзката си двамата имат син – Страхил Свиленски.

Георги Свиленски омота ръцете от притеснение под насмешливия поглед на държавния глава

Дали е постигнала целта си е доста съмнително, коментира червеният информатор на Lupa.bg. „Вижте видеото от даването на мандата, Жоро беше стъписан от срещата с Румен Радев, обърка ръцете, трябваше му трета за папката, но се подчини на Корнелия и отиде да се излага”, коментира източникът ни.

В социалните мрежи вече тръгна и лафче по повода – „Първият съпруг на Президеншата е получил мандата от втория съпруг”.

След конфузната среща между бивш и настоящ съпруг на Десислава Радева левицата има седем дни да предложат кандидат за премиер или да върнат мандата като неизпълнен.

„БСП успя да запази добрия тон в една сложна ситуация. Показахте, че можете да търсите консенсус”, заяви с непукистки тон президентът при връчването на папщката. „Ще положим всички усилия да съставим редовен кабинет, който да работи за спокойствието, сигурността и дълголетието на българския народ”, отговори на свой ред сконфузеният Георги Свиленски.