Инж. Братоев очаква метрото да стигне до ж.к. "Левски" през 2025 г.

Новини
14:16 - 04 Декември 2022
1691
Инж. Братоев очаква метрото да стигне до ж.к. "Левски" през 2025 г.

Участъкът на метрото под булевард "Владимир Вазов" – от „Хаджи Димитър“ до ж.к. „Левски“ се очаква да бъде завършен в средата на 2025, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" директорът на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

Става въпрос за три метростанции с 3-километровото трасе.

"Строителството започна на 20 март тази година, върви сравнително добре. Имаше в началото проблеми с финансирането, но общината се ангажира и осигури авансово изпреварващо финансиране, което впоследствие беше компенсирано от Плана за възстановяване. Това е един от първите проекти от Плана за възстановяване", каза инж. Братоев, пише Novini.bg.

По думите му до две-три седмици ще започне строителството на единия тунел, в началото на януари - ще започне втория. В момента има около 16% изпълнение, до края на годината трябва да са 18%.

"Септември месец Министерски съвет одобри изменението на Общия устройствен план. Проведоха се обществени поръчки за избор на изпълнител. До края на януари се надяваме да има подписани договори, а пролетта да започне същинското строителство", поясни Братоев.