iPhone или AIPhone? Ще разберем скоро

Генеративният изкуствен интелект става достъпен за потребителите на Apple по-късно през тази година

Топ
13:10 - 02 Февруари 2024
2694
iPhone или AIPhone? Ще разберем скоро

Apple работи по функционалности с генеративен изкуствен интелект за своите устройства и те ще станат достъпни за потребителите по-късно през тази година.

Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на компанията Тим Кук по време на представянето на резултатите за последното тримесечие на 2023 г., съобщават световните агенции.

"Гледайки напред, ще продължим да инвестираме в тези и други технологии, които ще оформят бъдещето. Това включва изкуствения интелект, в който инвестираме огромно количество от своите време и усилия и ще се радваме да представим подробности от нашата работа в тази сфера по-късно през тази година", заяви Кук.

Той обаче отказа да даде повече подробности за това, над което работи компанията му. Единствено подчерта, че целта не е просто да догонят останалите играчи, а да намерят наистина добро приложение на технологията.

Apple от години има различни AI/ML функционалности в iPhone и iPad, но

вече повече от година остава настрана от масовата истерия, отприщена от дебюта на ChatGPT.

В края на 2023 г. това започна да се усеща като изоставане, след като първо Google, а след това - и Samsung (с някои сходни технологии при двете компании) започнаха да продават смартфони, които могат да създават и обработват чрез изкуствен интелект текстово и мултимедийно съдържание.

По-рано Bloomberg цитира свои източници, според които новата операционна система iOS 18 ще е "най-голямото обновление" до момента. Както отбелязва AppleInsider, вече има информации за голяма новина около дигиталния асистент Siri, която ще бъде обявена на конференцията за разработчици WWDC през юни.